Churros :)

Te gyermeked is megszerette a strandon a churrost? Az én nagymamám anno még forrázott fánknak vagy ördögpirulának hívta. 🙂

Akkor most nézd meg miből készül. Igazán semmiség és sok lesz belőle.

Churros recept:

50 dkg finomliszt

6 dl víz

20 dkg zsír

1 evőkanál cukor

1-2 csipet só

4 tojás

A vizet és a zsírt egy lábasban felmelegíted, mikor forr hozzáadod a lisztet, sót és a cukrot és sűrűre összekevered. Ilyenkor már nem kell főzni, ha jól összekeverted akkor beleteszed a tojásokat és a robotgéped dagasztószárával egyenletesre kevered. Nyomózsákból kb 10 cm-es csíkokat nyomsz egy sütőpapírra.

Így néz ki:

                      

Körülbelül fél órát hagyjuk a papíron vagy amíg nem végzünk az összessel. Utána forró olajban kisütjük és még melegen fahéjas porcukorba vagy kakaós porcukorba forgatjuk.

A végeredmény:

                        

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »