Te gyermeked is megszerette a strandon a churrost? Az én nagymamám anno még forrázott fánknak vagy ördögpirulának hívta. 🙂
Akkor most nézd meg miből készül. Igazán semmiség és sok lesz belőle.
Churros recept:
50 dkg finomliszt
6 dl víz
20 dkg zsír
1 evőkanál cukor
1-2 csipet só
4 tojás
A vizet és a zsírt egy lábasban felmelegíted, mikor forr hozzáadod a lisztet, sót és a cukrot és sűrűre összekevered. Ilyenkor már nem kell főzni, ha jól összekeverted akkor beleteszed a tojásokat és a robotgéped dagasztószárával egyenletesre kevered. Nyomózsákból kb 10 cm-es csíkokat nyomsz egy sütőpapírra.
Így néz ki:
Körülbelül fél órát hagyjuk a papíron vagy amíg nem végzünk az összessel. Utána forró olajban kisütjük és még melegen fahéjas porcukorba vagy kakaós porcukorba forgatjuk.
A végeredmény:
Jó étvágyat!


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: